Україна поставить до Єгипту 15 трамвайних вагонів

Неділя, 12 лютого 2017, 11:42

ТОВ "Татра-Юг" (Одеса), виробник трамвайних вагонів по повному циклу, поставить 15 зчленованих трамвайних вагонів на адресу Управління транспорту м.Олександрія (Єгипет).

Про це повідомило підприємство на своєму сайті, передає "Інтерфакс-Україна".

Акцепт на виробництво трамваїв виданий замовником на початку поточного року. Підписання контракту, вартість якого не розголошується, відбулося 6 лютого в Олександрії в присутності губернатора Реда Фархата і посла України в АРЄ Геннадія Латія.

"Цьому передував тривалий тендерний процес, в тому числі відвідування спеціальною єгипетською комісією виробничих площ і інспекція трамвайних вагонів Татра-Південь. У результаті, якість і надійність продукції зіграли ключову роль", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

За інформацією компанії, в тендері вона перемогла Stadler (Швейцарія), CRRC Corporation (Китай) та інших масштабних виробників Європи і Азії, отримавши замовлення оновити рухомий склад найстарішої трамвайної системи в Африці і однієї з найстаріших у світі.

"Проект є унікальним не тільки в технічному плані, це перше замовлення в країнах Африки такого масштабу в українського виробника трамвайних вагонів", - відзначають в компанії.

"Контракт з Олександрією - це відправна точка для "Татра-Юг" по поширенню якісної української продукції в країни МЕNA регіону", - цитує прес-служба генерального директора компанії Анатолія Кердівара.

Він нагадав, що "Татра-Юг" має 24-річний досвід виробництва трамваїв, а його виробництво на 95% локалізовано в Україні.

Трамваї виробляються на площах ПО "Південмаш" у Дніпрі.

Термін поставки трамваїв в Олександрію - 2,5 року з моменту отримання передоплати.

"Татра-Юг" засноване 23 роки тому, випущені підприємством трамвайні вагони експлуатуються майже у всіх містах України, де є цей вид електротранспорту. Статутний капітал ТОВ - 20 млн грн.

У 2015 році чистий дохід компанії склав 76,9 млн грн, чистий прибуток - майже 41 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: