Заборгованість за послуги ЖКГ у 2016 році зросла більш ніж у 2 рази

Субота, 11 лютого 2017, 13:44

За минулий рік загальна сума заборгованості населення України за оплату послуг ЖКГ збільшилася на 12,5 мільярда гривень, тобто більше ніж у два рази.

Про це повідомляє DT.UA.
Як зазначається, на сьогодні борг населення за послуги ЖКГ перевалив за 23 млрд грн.

"На кінець грудня 2016-го заборгованість населення за централізоване опалення й гаряче водопостачання становила 9,4 млрд грн, за газопостачання — 6,4 млрд, утримання будинків і прибудинкових територій — 2,4 млрд, централізоване водопостачання — 1,5 млрд, вивезення побутових відходів — 0,4 млрд, електроенергію — 3,3 млрд грн. Разом — 23,4 млрд грн боргів. Звичайно, ця сума виникла не за рік, але тільки за 2016-й "накопичилося" 12,5 млрд, тобто заборгованість зросла більш як удвічі", - йдеться в статті Юлії Самаєвої "У заручниках безощадності".

Автор вказує, що в той же час, за підсумками першого півріччя 2016 року, держава через неадекватні норми споживання та субсидії "переплатила" за газ 11 млрд грн.

Реклама:

"Суми порівнянні, відмінність лише в тому, що борги населення — це живі гроші, які треба витягнути із сімейних бюджетів, а "переплати" держави — це взаємозаліки між постачальниками… і хто там рахує ці "копійки", - підсумовує автор. 
7 лютого Кабмін ухвалив рішення про зниження соціальних нормативів на послуги ЖКГ з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв населенням. Як пише Юлія Самаєва, затверджені зміни набудуть чинності вже з наступного опалювального сезону і безпосередньо торкнуться найменш захищених верств населення — одержувачів субсидій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: