Головним альтернативним джерелом енергії в США стала вітроенергетика

Субота, 11 лютого 2017, 11:25

Сукупна потужність електрики, що виробляється вітряними станціями в США, досягла 82 тисяч мегават, на 2 тисячі перевищивши потужність від гідроелектростанції.

Про це, з посиланням на The New York Times, пише Apparat.

Як зазначається, з 2008 року сукупна потужність зросла майже в чотири рази - з 20 тис. Мегават. За даними міністерства енергетики США, в індустрії вітроенергетики задіяні 102 тис. Працівників, з 2015 року зростання робочих місць склав 32%.

У штаті Айова з вітру добувають 32% від загального обсягу електрики, в Канзасі - 30%, Південній Дакоті - 29%.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Китай став світовим лідером з виробництва сонячної енергіію. У 2016 році встановлена потужність фотоелектричних установок досягла 77,42 гігават. Це в два рази більше, ніж в 2015 році.

У жовтні Міжнародне енергетичне агентство (IEA) опублікувало звіт, згідно з яким частка електроенергії, отриманої за рік з поновлюваних джерел, вперше в історії перевищила частку енергії вугільних станцій.

У 2015 році зростання потужності електроенергії від альтернативних джерел склав 153 гігават - це на 15% більше, ніж роком раніше. За даними IEA, в минулому році в світі щодня встановлювали півмільйона сонячних панелей.

Очікується, що до 2021 року частка зеленої енергії в світовій структурі енергоспоживання виросте до 42%, а лідерами в цій галузі стануть Китай та Індія, забезпечивши половину глобального приросту енергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: