"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Cлужбовці Нацполіції Києва привласнили 10 млн з премій поліцейських

Субота, 11 лютого 2017, 10:45

Правоохоронці викрили злочинну групу, до якої входили службовці управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції у Києві, а також одного з полків особливого призначення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Як встановило досудове розслідування, учасники цієї групи щомісяця привласнювали половину грошей, що призначалися на виплати премій поліцейським одного з полків особливого призначення Нацполіції Києва.

"П’ятьох зловмисників затримали після розділення чергової суми привласнених коштів у розмірі 240 тис грн. Загалом, за вказаною схемою службовці незаконно збагатилися на майже 10 млн грн", - повідомили у відомстві.

Реклама:

У приміщенні управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції у Києві та за місцем проживання фігурантів провадження провели обшуки.

Затриманим готується повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою), а також клопотання про обрання їм запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Також прокуратура ініціювала проведення аудиту усіх нарахувань, проведених вказаними службовцями за попередні періоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: