"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Авдіївський коксохім Ахметова може зупинитися назавжди

Вівторок, 31 січня 2017, 12:01

Якщо Авдіївський коксохім зупиниться при такій низькій температурі, то завод перестане існувати.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов.

"Ми вивели в консервацію два цехи: 3-й, 4-й. зараз 1-й і 2-й цехи працюють на видачу, але кокс ми не виробляємо, кінцеву продукцію, тому що не можемо виконати сортування. Працюємо на власній генерації електроенергії, це приблизно 5-6 МВт, яких нам вистачає тільки для того, щоб коксовим газом гріти місто", - заявив Магомедов.

"Ніч ми протрималися. І ось в 9:30 нам подали перший природний газ. Я сподіваюся, що ми можемо зберегти робочий режим для котельні, щоб обігрівати місто. Поки що ситуація досить напружена, тому що обстріл триває", - розповів директор.

Реклама:

За словами директора підприємства, повна зупинка заводу може призвести до незворотних наслідків.

"Якщо він повністю зупиниться, то при такій температурі -20, протягом доби буде падіння температури нижче допустимого рівня і завод перестане існувати як такий", - сказав Магомедов.

"Ми сподіваємося, що зможемо утримати генерацію. Обіцяють, що природний газ буде. Сподіваємося, що буде домовленість про перемир'я, на відновлення лінії електропередач. Розраховуємо на це. Бригади ДТЕК вже під'їхали, але чекають, поки закінчиться обстріл, щоб виїхати на огляд лінії", - додав він.

Вночі бойовики обстріляли Авдіївку з заборонених Мінськими угодами РСЗО БМ-21 "Град". За угодами, ці установки мають бути відведені за 70 км від лінії розмежування. Однак бойовики стріляли з Донецька.

Як повідомлялося, ситуація в районі Авдіївки загострилась вранці 29 січня. Тоді бойовики розпочали штурмові дії в районі авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін.

Так, протягом неділі там загинули четверо українських бійців, дванадцять було поранено, один травмований. 

У понеділок бойовики продовжували обстріли позицій в районі Авдіївки.

З початку ведення бойових дій АКХЗ зупинявся 13 разів. Підприємство неодноразово зазнавало масованого обстрілу. На його території розірвалося понад 320 снарядів, дев'ять працівників загинули, понад 50 осіб дістали поранення.

АКХЗ входить до групи "Метінвест" бізнесмена Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!