Екс-голова банку "Михайлівський" втік з-під домашнього арешту

Понеділок, 30 січня 2017, 22:22

Колишній голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко втік з-під домашнього нічного арешту.

Про це FinClub повідомило джерело в правоохоронних органах.

За його словами, 27 січня слідчий звернувся до Дніпровського районного суду Києва з вимогою змінити запобіжний захід екс-главі банку "Михайлівський", який перестав приходити до слідчого, і оголосити його в розшук.

В понеділок ввечері на Facebook-сторінці прокуратури Києва зявилося повідомлення, що суд надав  дозвіл на затримання Дорошенка.

Реклама:

Суд надав дозвіл на затримання Дорошенка з метою його приводу для подальшого вирішення питання щодо зміни запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою.

У відомстві підтвердили, що 27 січня Дорошенко не з'явився до слідчого прокуратури для оголошення нової підозри.

Адвокат Ростислав Кравець, який представляв інтереси Дорошенка в суді, заявив, що у нього закінчився контракт з клієнтом, і відмовився прокоментувати інформацію агентства.

Раніше співробітники СБУ повідомляли, що мають дані про намір Дорошенка з сім'єю поїхати в Канаду. "Його дружина підбирає там садок для дітей", - говорив співрозмовник.

Дорошенко на дзвінки на мобільний телефон не відповідав, а його дружина Ельміра Дорошенко написала в соцмережі Facebook: "В зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я мій чоловік днями був госпіталізований і знаходиться на стаціонарному лікуванні в одній з медичних установ Києва! Все покладені на нього і адвокатів обов'язки виконуються в повному обсязі відповідно до законодавства України!".

Дорошенко був ключовим підозрюваним у справі банку "Михайлівський". Правоохоронці розслідують розкрадання з банку понад 2 млрд гривень, в тому числі, збиток на 870 млн гривень інкримінували Дорошенку.

13 серпня Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку "Михайлівський" на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

5 грудня той самий суд звільнив з-під варти Дорошенка і застосував до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!