Колумбія пропонує фермерам відмовитися від коки за 350 доларів щомісяця

Субота, 28 січня 2017, 11:29

Колумбія оголосила про плани по знищенню врожаю листя коки, які є сировиною для виробництва кокаїну.

Про це повідомляє ВВС.

В рамках спільної програми, яку розробили уряд і повстанське угрупування ФАРК, фермери, які добровільно знищать насадження коки, будуть отримувати щомісяця 350 доларів.

Фермери також зможуть отримати кредити і субсидії, а також технічну допомогу і навчання для переходу на вирощування інших культур, наприклад, фруктових дерев або какао.

Реклама:

Уряд планує витратити на програму підтримки фермерів 340 млн доларів. Влада підкреслює, що вона торкнеться близько 50 тисяч сімей.

Програма стала частиною мирного плану, який уряд Колумбії уклав з повстанцями ФАРК. Конгрес Колумбії схвалив угоду 1 грудня 2016 року.

ФАРК довгий час фінансувала свою діяльність з допомогою виробництва кокаїну. Угруповуння контролювало велику частину бізнесу з торгівлі наркотиками в країні.

Уряд країни турбує, що після укладення мирної угоди місце ФАРК на ринку з виробництва та торгівлі наркотиками спробують зайняти інші угруповання.

Уряд Колумбії поставило за мету знищити в цьому році 100 тисяч гектарів коки. Проте влада поки не вирішили, яким чином це краще зробити.

Близько 64 тисяч сімей в Колумбії залежать від торгівлі листям коки. Поки влада намагається переключити їх на інші види діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: