Омелян через суд хоче повернути контроль над "Укрзалізницею"

Вівторок, 24 січня 2017, 19:45

Міністр інфраструктури Володимир Омелян наполягає на перегляді рішення Кабінету міністрів про виведення ПАК "Укрзалізниця" з підпорядкування міністерства та передачу в управління Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

Про це він заявив в коментарі УНІАН.

Міністр уточнив, що дане рішення було прийнято на екстреному засіданні Кабміну з порушенням всіх формальних вимог регламенту проведення таких засідань.

При цьому він зазначив, що голосував за це рішення, за умови направлення відповідного документа на попереднє узгодження Мінінфраструктури.

Реклама:

"Коли ми отримали всі документи - до речі, в Мінекономрозвитку їх теж не було; цікаве питання: хто готував цей документ? ми опрацювали документи і надали свої заперечення в одноденний термін... Я сподіваюся, що уряд розгляне це питання додатково і прийме зважене рішення. Адже насправді ідеологи цієї передачі переслідували єдину мету – приховати від громадськості відповіді на питання про реальний стан справ на "Укрзалізниці", - сказав Омелян, додавши, що передача "УЗ" в управління Мінекономрозвитку "тільки посилить кризу в компанії і не залишить шансу на її реформу".

Він зазначив, що на даний час це рішення про передачу компанії в управління Мінекономрозвитку поки не підписано прем'єр-міністром, а в разі його підписання Мінінфраструктури має намір відстоювати свою позицію про незаконність передачі "Укрзалізниці" в судовому порядку.

"Якщо це розпорядження буде підписано, то це порушення закону, яка передбачає відповідальність. У будь-якому випадку, ми будемо публічно інформувати громадськість, що відбувається на "Укрзалізниці", будемо готуватися до судового позову і доводити в суді свою правоту", - повідомив Омелян.

Він підкреслив, що передача "Укрзалізниці" в управління Мінекономрозвитку доцільна лише після виконання низки умов, зокрема створення незалежної наглядової ради компанії, очищення від корупції та створення нової моделі вертикально-холдингового управління.

"Насправді, це можна було зробити ще минулого року, якщо б у когось було бажання... І реформувати, і передати Мінекономрозвитку. Тут питання політичного бажання і волі", - додав міністр.

Як повідомлялося, 18 січня Кабінет міністрів прийняв рішення про виведення "Укрзалізниці" з підпорядкування Міністерства інфраструктури України, перепідпорядкувавши його безпосередньо уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: