Приватбанк виключає можливий арешт своїх іноземних рахунків

П'ятниця, 20 січня 2017, 19:05

Міжнародне право виключає практику арештів кореспондентських рахунків банків.

Про це повідомив перший заступник голови правління Приватбанку Олександр Дубровін, передає прес-служба банку.

Він зазначив, що в балансі Приватбанку немає зобов'язань перед власниками єврооблігацій, а рішення про проведення процедури націоналізації банку та механізмів його капіталізації приймалося виключно Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Національним банком.

"Суть претензій власників євробондів стосуються відновлення прав власників таких паперів, і не означають автоматичного накладення обмежень на будь-які рахунки або активи Приватбанку, - уточнив Дубровін. - На жаль, численні фінансові "експерти", які публічно обговорюють банк та процеси в банківській системі, погано розбираються в предметі обговорення".

Реклама:

За його словами, практика застосування міжнародного права по відношенню до банків не передбачає такої форми забезпечення позову як накладення арешту на кореспондентські або будь-які інші рахунки комерційного банку і тим більше його клієнтів.

"Загальноприйнятою практикою міжнародних судів є зобов'язання щодо депонування на спеціальному рахунку коштів під майбутнє рішення суду по суті позову", - йдеться у повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що власники єврооблігацій Приватбанку звернулися в суд з вимогою заарештувати коррахунки банку в іноземних банках.

21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу "Приватбанку" в 148 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!