"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ почала скорочувати видобуток нафти за домовленістю з ОПЕК

Понеділок, 2 січня 2017, 14:36

Росія з 1 січня 2017 року розпочинає поетапно скорочувати видобуток нафти в рамках виконання своїх домовленостей з ОПЕК.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Як зазначав міністр енергетики РФ Олександр Новак, в січні-лютому, коли в Росії тримається холодна морозна погода, яка не дозволяє консервувати свердловини, скорочення становитиме лише 50 тисяч барелів на добу.

У березні обсяг зниження виробництва нафти повинен досягти 200 тисяч тонн. На заявлений рівень скорочення в 300 тисяч барелів на добу (до 10,9 млн барелів на добу) Росія вийде в кінці квітня-травні.

Реклама:

Скорочення видобутку має тривати все перше півріччя 2017 року. В цілому, за розрахунками Міненерго, воно може становити близько 4,5-5,5 млн тонн.

За словами Новака, в процесі скорочення братимуть участь 12 нафтових компаній, на які припадає 90% російського видобутку.

Вони будуть скорочувати видобуток пропорційно власній частці в загальноросійському виробництві нафти. При цьому компанії будуть вибирати механізми скорочення і напрямки зниження.

Міненерго РФ планує два рази на місяць збирати моніторинговий комітет, що складається з представників всіх 12 компаній, для оцінки їх роботи щодо скорочення видобутку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: