Уряд скасував ліквідацію "Автомобільних доріг України"

Середа, 7 грудня 2016, 15:03

Кабмін скасував рішення про ліквідацію ПАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України".

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передають Українські Новини.

Згідно з ним, Кабмін скасував рішення з метою відновлення повноцінної діяльності компанії.

Необхідність прийняття такого рішення, на думку Міністерства інфраструктури, зумовлена тим, що понад 90% робіт з експлуатаційного утримання автодоріг загального користування виконують дочірні компанії підприємства.

Реклама:

"Варто зазначити, що зараз альтернативи на ринку дорожніх послуг з виконання таких робіт відсутні", - заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Також Кабмін доручив Мінінфраструктури протягом місяця розробити відповідні заходи щодо реформування ПАТ відповідно до закону про дорожній фонд.

Як повідомлялося, "Укравтодор" у вересні 2015 року оприлюднив наказ про ліквідацію ПАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України".

Відповідно до фінансових показників компанії за 2014 рік, у "Автомобільні дороги України" недостатньо активів для розрахунку за зобов'язаннями в цілому по компанії і відповідно відсутня сума, яка могла б залишитися після задоволення вимог кредиторів, і виплачена акціонеру, яким є держава в особі "Укравтодору"

До цього, уряд України прийняв рішення про ліквідацію ДАК. Раніше міністр інфраструктури України Омелян повідомив, що не бачить необхідності в повній ліквідації компанії.

На його думку, її необхідно перетворити в якусь сервісну компанію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!