Білоус пояснив, чому провалилася приватизація ОПЗ

Середа, 7 грудня 2016, 14:10

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус заявив, що ключовими чинниками відсутності заяв на конкурс з продажу ОПЗ є негативна цінова кон’юнктура на глобальних ринках мінеральних добрив, висока ціна на газ та продовження нарощення боргів компанії.

Про це йдеться у заяві Фонду, переданій "Економічній правді".

"6 грудня закінчився прийом заяв на конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу 96,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод", - йдеться у повідомленні

"На жаль, заяв на участь у конкурс від потенційних інвесторів не надійшло, хоча зацікавленість до підприємства виявили близько 10 потенційних покупців", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як наголошується, чотири потенційні покупці, більшість з яких іноземці, надіслали листи про намір придбати пакет акцій АТ "ОПЗ", підписали договори про конфіденційність з Фондом держмайна, готували пакет необхідних документів, однак заяв для участі в конкурсі не подали.

"Сподіваюсь, що на днях ми отримаємо пояснення від потенційних покупців щодо причин їх відмови від участі у конкурсі", - зазначив Білоус.

"Однак вже сьогодні можна сказати, що ключовими чинниками відсутності заяв є негативна цінова кон’юнктура на глобальних ринках мінеральних добрив та відсутність позитивних прогнозів її зростання, висока ціна на газ, збиткова діяльність підприємства, продовження нарощення боргів, в тому числі перед Ostchem Holding (GroupDF)", - підсумував він. 

Як повідомлялося, Фонд державного майна України після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що група DCH Олександра Ярославського відмовилася від участі в конкурсі після отримання додаткової інформації про фінансово-господарської діяльності ОПЗ.

Компанія Коломойського і Хомутинніка також відмовилася від участі в приватизації ОПЗ.

Раніше, глава ФДМУ Ігор Білоус заявляв, що діалог щодо приватизації "Одеського припортового заводу" ведеться із 6-7 інвесторами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: