"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко змінює керівництво Універсал Банку

Понеділок, 26 грудня 2016, 10:30

Наглядова рада Універсал Банку 22 грудня змінила склад правління.

Про це пише FinClub.

22 грудня були припинені повноваження голови правління Універсал Банку Дмитра Кузьміна (за згодою сторін), який очолював банк з 22 серпня по 23 грудня.

Тимчасово в.о. голови правління став заступник голови правління з корпоративного бізнесу - член правління Роман Гороховський.

Реклама:

Звільнені також директор фінансового департаменту - член правління Сергій Зарожевскій, директор з розвитку роздрібного бізнесу та каналів дистрибуції - член правління Панагіотіс Сарантопоулос, заступник голови правління Нікос Софроніу, директор департаменту по ризиках - член правління Галина Ховалко.

Звільнено також головного бухгалтера Катерину Сосюру, тимчасово виконуючою обов'язки головного бухгалтера буде Ірина Котельникова.

За власним бажанням звільнилися два незалежних члена наглядової ради Костакіс Маврокордатос і Ангелос Лоіцоу, які перебували на цих посадах з 5 серпня.

Крім тимчасового в.о. голови правління Романа Горохівського та директора департаменту комплаенса - члена правління Ольги Алексєєвої також призначені з 26 грудня 2016 року по 15 лютого 2017 року член правління Ірина Староминська, член правління Олег Остапець, заступник голови правління Ірина Семенова.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет в листопаді дозволив Сергію Тігіпку опосередковано, через компанію Вailican Limited (Кіпр), купити Універсал Банк.

Після чого 15 грудня акціонери Універсал Банку оголосили додаткову емісію акцій на 445 млн грн. В ході цього приватного розміщення акції дозволялося купити компанії Вailican Limited.

Сергій Тігіпко купує у греків Універсал Банк, який в подальшому буде приєднаний до ТАСкомбанку. Ця угода стане інструментом досягнення мети бізнесмена - подвоїти позиції на ринку і увійти в топ-20.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: