"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія, яку пов'язують з Мартиненком, відновила постачання газу в Україну

Вівторок, 20 грудня 2016, 09:52

З листопада компанія Antra GMBH, яку пов'язують з екс-депутатом Миколою Мартиненком, відновила експорт газу в Україну.

Про це ЛІГА.net повідомив співвласник однієї з компаній - імпортерів газу.

За його словами, Antra GMBH постачає паливо через нідерландську Gunvor International B.V. Група Gunvor заснована в 1997 році Геннадієм Тімченком і фінським підприємцем Турбьерном Торнквістом. Тімченко відомий як один з найближчих друзів президента Росії Володимира Путіна.

У 2014 році за кілька тижнів перед введенням проти нього санкцій з боку США Тимченко продав свою частку в Gunvor Торнквісту.

Реклама:

Antra не постачала газ в Україну з квітня цього року. Покупцем газу є компанія ТОВ ГК Укргаз, яка раніше вже закуповувала паливо в Європі у австрійського трейдера.

Antra GMBH прославилася після підписання контракту на давальницьку переробку газу з Одеським припортовим заводом. Сам договір був розірваний після розслідувань в ЗМІ, а за цим фактом було відкрито кримінальне провадження.

Австрійський трейдер крім ОПЗ продавав газ ще цілій низці компаній-імпортерів, серед яких виділяється ТОВ Енерджі Трейд Груп.

Ця компанія неодноразово перемагала в тендерах державної Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, яку до сих пір контролює Мартиненко. ГК Укргаз до останнього часу була одним з найбільших приватних постачальників газу для ОПЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: