"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін обіцяє планувати бюджет на три роки вперед

П'ятниця, 16 грудня 2016, 11:22 -

Міністерство фінансів змінить підхід до формування бюджетної декларації.

Про це заявила перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова під час круглого столу на тему: "Середньострокове бюджетне планування".

"Ми хочемо започаткувати послідовну і передбачувану державну бюджетную політику. Саме тому Мінфін змінить підхід до формування бюджетної декларації", - заявила  вона.

За її словами, бюджетна декларація розраховуватиметься на три 3 роки і буде містити загальні стелі видатків та стелі для головних розпорядників коштів держбюджету.

Реклама:

"Це стелі, за межі яких в процесі формування бюджету виходити не можна буде. Їх можна буде уточнювати, але кожне уточнення має бути аргументованим", - пояснила Маркарова.

Також, за її словами, буде посилена відповідальність головних розпорядників бюджетних коштів.

"Розпорядники публічно звітуватимуть у Верховній Раді про результати свєї діяльності. Також вони будуть зобов'язані публікувати бюджетні запити та паспорти бюджетних програм. І при складанні запиту на наступний рік, кожен розпорядник буде думати про результати попереднього звіту, про те, чого він ним досяг, а чого не досяг", - пояснила Маркарова.

Нагадаємо, 24 червня Кабінет Міністрів схвалив проект "Основних напрямків бюджетної політики на 2017 рік" (так звана Бюджетна декларація). Парламент її не прийняв.

У 2016 році Верховна Рада також не схвалила внесену Кабміном бюджетну декларацію. Її прийняття є одним з етапів підготовки проекту бюджету та вимогою Бюджетного Кодексу.

Галина Калачова, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: