"Ланет" з 1 січня хоче відключити телеканали найбільших медіагруп

Середа, 14 грудня 2016, 19:49

Київський провайдер кабельного телебачення та інтернету "Ланет" планує з 1 січня відключити канали найбільших Медіагруп, якщо вони не змінять умови своїх вимог щодо введення для провайдерів абонплати за трансляцію каналів.

Про це заявив директор провайдера Маріан Івасюк, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ті умови, які виставляють медіагрупи, є кабальними. З їхнього боку немає ніяких переговорів, є або прийняття або неприйняття ультиматуму. Йти в добровільне рабство ми не збираємося", - зазначив Івасюк.

Він додав, що найближчим часом провайдер протестує відключення цих каналів.

Реклама:

"Найближчим часом, буде профілактичне відключення цих каналів, щоб подивитися на реакцію і протестувати технічну поведінку обладнання, а 1 січня медіагрупи, які не підуть на зміну своїх ультимативних умов, будуть відключені", - підкреслив він.

У свою чергу директор зі стратегічного розвитку медіа-групи StarLightMedia Федір Гречанінов відзначив, що провайдери повинні визначити, чи потрібні їх абонентам канали Медіагруп.

"Ми збираємося брати гроші з тих провайдерів, які хочуть використовувати наші телеканали для побудови і ведення свого бізнесу. Якщо провайдер вважає, що для його бізнесу і для його клієнтів наші канали не цікаві, ми ні до чого такого провайдера не примушуємо", - зазначив він.

Генеральний директор компанії "Воля" Джордж Жембері зазначив, що "Воля" не проти ініціативи медіагруп, між тим, на його думку, вони повинні визначитися, які бізнес-моделі будуть пропонуватися провайдерам.

Гендиректор провайдера провайдер "Тріолан" Вадим Сидоренко також зазначив, що з пропозицією рішення медіагруп можна погодитися, але в довгостроковому форматі необхідно обговорити, зокрема питання, що стосуються прив'язки тарифів.

Раніше "Тріолан" повідомив, що припиняє надання безкоштовних послуг кабельного телебачення, а також з 1 січня 2017 року вводить плату на рівні 15 грн на місяць.

Чотири найбільші українські медіа-групи висунули провайдерам вимоги по пакетній оплаті каналів. Інтер Медіа Груп (Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм, Інтер +) запропонував провайдерам ставку 3 грн. на місяць з одного абонента.

StarLightMedia (СТБ, Новий, ICTV, М1, М2, QTV) і 1+1 медіа (1+1, 2+2, ТЕТ, Плюсплюс, 1+1 International, Бігуді, УНІАН ТБ) - 0,75 грн. на сіс.

Медіа Група Україна (Україна, НЛО TV, Футбол 1, Футбол 2) - 0,45 грн. на міс. з одного абонента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: