OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Вівторок, 29 листопада 2016, 19:49

Розгляд безвізу у січні 2017 року, провали та досягнення НБУ, 2,6 мільярда доларів боргів, яких треба повертати та арка над ЧАЕС – головні новини 29 листопада.

Четвертий енергоблок ЧАЕС накрили захисною аркою.

"Чорнобильський реактор успішно накритий через 30 років після катастрофи 1986 року і в результаті дивовижного подвигу інженерів", - повідомляє ЄБРР.

Основна функція нового саркофагу полягає в обмеженні розповсюдження радіоактивних речовин, які знаходяться в об'єкті Укриття.

Реклама:

***

Європарламент розгляне безвізовий механізм лише у січні 2017 року.

Відповідно до попередньої інформації, розміщеної на сайті Європарламенту щодо процедури ухвалення механізму призупинення безвізового режиму, на січневій сесії євродепутати планують розглянути відповідний регламент 2016/0142(COD) у першому читанні.

Як відомо, раніше країни-члени ЄС ухвалили рішення, що безвізовий режим для України та Грузії запрацює лише після узгодження загального механізму призупинення безвізу. Таким чином, формальне схвалення безвізу для України буде можливе не раніше цієї дати.

***

Наступного року Україна повинна роздати 2,6 мільярда доларів боргів

"Без підтримки МВФ та інших міжнародних донорів золотовалютні резерви вже наступного року почнуть зменшуватись, адже у 2017 році нам буде потрібно не тільки робити платежі за зовнішнім боргом на суму близько 1,6 млрд доларів, але й повертати МВФ понад 1 млрд доларів за програмою stand-by", - заявила голова НБУ Валерія Гонтарева.

***

В 2016 році Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує в Україну 400 млн євро, а в наступному році ця сума може бути збільшена.

"Зокрема, Європейський банк реконструкції та розвитку приділить особливу увагу реформам у міністерствах і відомствах, зокрема з тим, щоб зміцнити і розбудувати їхню інституційну спроможність", - сказав президент ЄБРР Сума Чакрабарті.

***

Кличко презентував проект бюджету Києва.

Дохідна частина бюджету запланована на рівні 36,7 млрд грн. З цієї суми понад 35 млрд грн становить загальний фонд, а 1,7 млрд грн - спецфонд.

До видаткової частини закладено майже 36,8 млрд грн. При цьому загальний фон видаткової частини становить 29,2 млрд грн, а спецфонду - майже 7,6 млрд грн.

***

І ще не забудьте прочитати у нас два тексти:

Перший, про НБУ. Проаналізували, чого більше в роботі керівництва НБУ: провалів або досягнень.

Другий, про двозонний лічильник. Проаналізували, що це: економія сімейного бюджету або дорога іграшка?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!