Швеція компенсуватиме 60% вартості домашніх систем зберігання енергії

Середа, 23 листопада 2016, 20:32

Швеція оголосила про надання державних грантів, які компенсуватимуть 60% вартості домашніх систем зберігання енергії.

Про це пише ecotown.

Країна хоче припинити спалювання викопного палива для виробництва електроенергії до 2040 року. Максимальний розмір субсидії - 50 тисяч крон або 5,600 доларів, повідомляє Сleantechnica.

Субсидія поширюється на батареї, проводку, системи управління, смарт-концентратор енергії і монтажні роботи для будинків з сонячними системами на даху.

Реклама:

"Це додаткова система підтримки сонячних фотоелектричних панелей в Швеції. Це важливий крок на шляху до створення розумної електромережі чистих, відновлюваних джерел енергії", - говорить керівник програми досліджень і інновацій департаменту Шведського енергетичного агентства Андреас Густафссон.

"Ми зможемо не лише ефективніше використовувати сонячні системи, а й стабілізувати мережу від коливань частоти і напруги за допомогою домашніх систем зберігання енергії", - сказав він.

Густафссон вважає, що нова програма стимулювання буде привабливою для тих, хто використовує сонячні панелі на даху будинку для власних потреб.

Цей ринок у Швеції стрімко зростає (за минулий рік - на 60%) і зараз становить 128 МВт. Соцопитування свідчать, що близько 20% шведських домовласників розглядають можливість інвестування в сонячний дах або невелику вітряну турбіну.

Нова шведська програма стимулювання схожа на аналогічну в Німеччині, де встановлено 19 тисяч домашніх систем зберігання енергії.

"Зберігання енергії в такому масштабі є новим для Швеції", - каже Густафсон. Сподіваюся, що ми можемо розраховувати на успіх, нові підприємства і робочі місця".

Програма стимулювання діятиме до 31 грудня 2019 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: