Людина Семерака може стати держсекретарем Міненерговугілля

Понеділок, 14 листопада 2016, 19:23

На посаду державного секретаря Міненерговугілля претендує 13 кандидатів.

Про це "ЕП" стало відомо за результатами моніторингової місії "ДоброЧесно" спільного проекту РПР та "Наші гроші".

Згідно із даними, на посаду претендують:

Віктор Зоря  - 2014-2015 служив в АТО, мав посаду у військово-цивільній адміністрації села Кримське. В кінці 2015 був скорочений і з тих пір офіційно безробітний. Перед тим з 2007 року був начальником відділу Держреєстру виборців Краснолуцької міської ради в Луганській області.

Реклама:

Андрій Колесник - людина екс-міністра енергетики Володимира Демчишина, який підтримував Костянтина Григоришина. Працював помічником Демчишина з жовтня 2015 до квітня 2016 - звільнився зразу після відставки Демчишина.

З травня 2015 є помічником керівника "Укренерго" – допомагав Юрію Касічу, колишньому топ-менеджеру з групи Костянтина Григоришина, а тепер Всеволоду Ковальчуку. Бере участь в конкурсі на посаду держсекретара Міненерговугілля та Мінекономрозвитку.

Сергій Насвіщук -  у 2012-2014 був заступником директора ТОВ "Правнича компанія "Юрсміт" (у 2012 директором фірми була дружина Насвіщука Людмила). Засновник і директор цієї фірми – Марія Володимирівна Смітюх. Це родичка братів Смітюхів (дружина Василя Смітюха): екс-нардепа від ПР Григорія Смітюха і Василя Смітюха – прокурора прокуратури міста Києва.

Олександр Сивачок - займав посаду гендиректора УСПП, коли Анатолій Кінах працював в уряді.

Микола Талайчук - радник генерального директора ТОВ "Укренергорос" на громадських засадах.  Раніше він займався медіа-бізнесмом, під час Помаранчевої революції працював в штабі руху "За Україну. За Ющенка" входив до команди Юрія Єханурова.

Олександр Тронь  -  аспірант Національної академії державного управління при Президенті України.

Палайда Олег - директор ТОВ "Мережі та системи". Палайда є співзасновником ТОВ "Мережі та системи" (створена у 2013) разом з латвійською фірмою "ЕК Система", бенефіціарним власником якої є Борис Адамовський, викладач KMBS (Палайда – випускник KMBS).

Підкоморна Юлія  - начальник Управління забезпечення комунікацій та організаційної роботи Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Постійно виникає у контексті Остапа Семерака і Віри Ульянченко.

Влітку 2007 року стала начальником відділу забезпечення діяльності керівництва Київської ОДА, в той час Семерак до листопада 2007 був заступником голови Київської ОДА Віри Ульянченко. У 2014 році Семерак взяв її заступником керівника Служби Міністра Кабміну (обоє звільнилися звідти у грудні 2014).

На початку 2015 Підкоморна кілька місяців була помічником нардепа Семерака, після чого у травні очолила управління в Міненергетики. Підкоморна є членом правління Благодійного фонду "Велика родина" Віри Ульянченко.

Сем'янів Любов - директор Івано-Франківського науково-дослідного центру продуктивності агропромислового комплексу. Перед призначенням керівником держпідприємства зареєструвала власне ТОВ "Укркапіталенерго", де вона єдиний засновник і керівник. Основний вид діяльності фірми – роботи у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах.

Козлоков Антон - начальник служби підстанцій ВП "Харківські магістральні електричні мережі" ДП "Національна енергетична компанія "Укренерго". З січня 2016 є помічником депутата Харківської облради Тетяни Деменко від фракції "Відродження", яка працює акушеркою в Дергачівській лікарні. Є підозра, що представник Кацуби.

Немчинов Максим  - комерційний директор ПП ВКФ "Алмакс". У 2011-2014 Немчинов керував відділом з питань реформування вугільної галузі у Департаменті реструктуризації вугільної промисловості Міненергетики. Цей департамент очолював Олександр Вівчаренко, якого "УП" назвала людиною Ріната Ахметова. Зокрема, "регіонал" Вівчаренко свого часу керував шахтами "Павлоградвугілля" та "Ровенькиантрацит" (входять до групи Ахметова ДТЕК).

Крамаренко Ганна  - начальник юридичного відділу ПАТ "Дніпровська теплоелектроцентраль". Бере участь в конкурсах на державного секретаря до Мінекономрозвитку, МВС, Мінінфраструктури, Міненерго, Мінагро, Мінекології, Мінкульт.

Вільчинський Олександр  - голова Вінницького окружного адміністративного суду.

Як відомо, в кінці серпня Кабінет міністрів увів посаду державного секретаря в Міністерстві фінансів.

Відповідно до постанови, державний секретар Мінфіну є вищою посадовою особою з числа державних службовців Мінфіну.

Державний секретар підзвітний і підконтрольний міністру, призначається на посаду Кабінетом Міністрів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: