Президент Світового банку хоче до 2030 року скоротити бідність

Вівторок, 4 жовтня 2016, 16:34

Світовий банк до 2030 року має намір скоротити бідність у світі до 3% та підвищити загальний добробут, а зробити це можна трьома шляхами.

Про це розповів нещодавно переобраний на другий термін президент СБ Джим Ен Кім, йдеться в прес-релізі організації, повідомляє "Укрінформ".

"Ми досягнемо цих (подолання крайньої бідності та підвищення загального добробуту - ред.) цілей трьома шляхами: перший, це пришвидшення інклюзивного та стабільного економічного росту; другий, це інвестування в людський капітал; третій, це стимулювання стійкості до глобальних змін та загроз", - заявив Кім.

Президент СБ зазначив, що для пришвидшення економічного росту необхідно значно наростити об'єми в інфраструктурі фінансів зі збільшенням державно-приватного співробітництва в області інвестицій в інфраструктуру.

Реклама:

"Нашим головним пріоритетом є припинення крайньої бідності та підвищення загального добробуту, і наша взаємодія з приватним сектором повинна бути ключовою задля досягнення цих двох цілей", - наголосив Кім.

Окрім цього, за його словами, інвестування в людський капітал на ранніх етапах життя людини створює конкурентоспроможність для світових урядів і сприяє їхньому майбутньому економічному зростанню.

Щодо третього шляху подолання бідності, то Кім визначив три загрози, які нині протистоять глобальному економічному зростанню. Ними є примусове переселення, зміна клімату та пандемії.

Як повідомлялося раніше, українська економіка найближчим часом може зіткнутися з новими дисбалансами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: