Терористи "ДНР" хочуть демонтувати "Стірол" Фірташа на брухт – ЗМІ

Субота, 29 жовтня 2016, 10:06

Ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко наказав найближчим часом здійснити демонтаж виробничих потужностей одного з найбільших підприємств Донецького регіону - горлівського хімічного концерну "Стірол".

Про це з посиланням на власне поінформоване джерело, повідомляє Укрінформ.

За даними джерела, планується організувати та провести вивезення 90% обладнання та комунікацій підприємства на металобрухт до РФ.

З метою уникнення акцій протесту серед місцевого населення, процес ліквідації концерну тримається у таємниці. Бригади з демонтажу обладнання завозяться з Тореза, Сніжного, Шахтарська, повідомляє співрозмовник агентства.

Реклама:

Горлівський концерн "Стірол", власником якого є бізнесмен Дмитро Фірташ, до початку Росією військових дій на сході України, налічував 14 тисяч працівників. За даними місцевих ЗМІ, у липні 2016 року на підприємстві працювали 4 тисячі, а у вересні - вже дві тисячі.

У січні поточного року повідомлялося, що бойовики здійснюють демонтаж та вивозять на територію Росії виробничі потужності щонайменше шести підприємств з окупованих районів Луганської області.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: