"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Переговори щодо ЗВТ ЄС-Канада провалилися

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 18:31

Міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Про це повідомляє RTBF.

"В останні місяці ми працювали з Єврокомісією і державами-членами ЄС. Але очевидно, що ЄС не може наразі підписувати міжнародні договори, навіть з такою терплячою і приязною країною, як Канадою, що має такі ж самі європейські цінності", – сказала Фріланд.

"Канада розчарована, я особисто дуже розчарована, я дуже багато працювала (для укладення цієї угоди). Ми вирішили повернутися додому. Мені дуже, дуже сумно насправді", – додала вона "зі сльозами на очах після того, як вийшла з резиденції уряду Валлонії".

Реклама:

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Міністр торгівлі Канади та представник Європейського Союзу для переговорів щодо ЗВТ провели термінову розмову з прем'єром бельгійського регіону Валлонія в другий день саміту, щоб спробувати вийти з глухого кута.

Варто також додати, що в перший день саміту ЄС голова Європейської ради Дональд Туск наголосив на тому, що якщо ЄС не вдасться переконати громадян у тому, що торгові угоди приймаються в їхніх інтересах, угода про ЗВТ з Канадою може стати останньою такою угодою.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: