Україна заборонила діяльність низки російських платіжних систем

Вівторок, 18 жовтня 2016, 12:42

Україна розширила санкції до Російської Федерації, обмеживши й діяльність низки російських платіжних систем.

Відповідне рішення закріплене указом президента України №467/2016.

Згідно з документом, вводиться заборона на здійснення діяльності в Україні і скасовується реєстрація договорів резидентів України про участь у міжнародній платіжній системі "Золота Корона", платіжною організацією якої є РНКО "Платіжний центр".

Водиться заборона узгодження умов і порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи "Юністрім", якою управляє АТ КБ "Юністрім", а також скасовується реєстрація договорів резидентів України про участь у міжнародній платіжній системі "Юністрім".

Реклама:

Крім того, вводиться заборона узгодження умов і порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи "Колібрі" (раніше - "Бліц"), і діяльності її платіжної організації, якою керує "Сбєрбанк Росії", а також скасовується реєстрація договорів резидентів України про участь в міжнародній платіжній системі "Колібрі".

Вводиться також заборона на здійснення діяльності в Україні і скасовується реєстрація договорів резидентів України про участь у міжнародній платіжній системі "Міжнародні грошові перекази Лідер", платіжною організацією якої є НКО АТ "Лідер".

Указом також вводиться заборона узгодження умов і порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи "Anelik", якою управляє ТОВ КБ "Анелік РУ", та скасовується реєстрація договорів резидентів України про участь у міжнародній платіжній системі "Anelik".

Крім того, вводиться заборона на узгодження умов і порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи "Blizko", якою управляє АКБ "Связь-Банк", і скасовується реєстрація договорів резидентів України про участь у міжнародній платіжній системі "Blizko".

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко 17 жовтня продовжив санкції щодо росіян і російських компаній і в той же час розширив список осіб, які підпадають під санкції.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: