Окупаційна влада Криму хоче продати офіси банку Коломойського

Понеділок, 17 жовтня 2016, 19:13

У Криму мають намір продати офіси українського "Приватбанку", що простоюють з часу анексії півострова Росією.

Про це повідомив у понеділок прес-центр кримського "парламенту".

"Більшість об'єктів, розташованих у Сімферополі, Феодосії, Армянську, Феодосії та Кіровському районі, сьогодні пустують. Їх реалізація надасть змогу здійснити компенсаційні виплати вкладникам українських банків", - йдеться в прес-релізі.

Вартість об'єктів нерухомості не уточнюється.

Реклама:

Крім того, на продаж будуть виставлені три туристичних об'єкти: бази відпочинку "Прибій" і "Хвиля", а також дитячий центр оздоровлення та відпочинку "Восход" у селищі Коктебель. Сумарна вартість, за даними розпорядчої дирекції майна Криму, оцінюється в 68 млн рублів.

За інформацією прес-центру, частина коштів, отриманих у результаті реалізації майна, буде спрямована на виплату компенсації вкладникам українських банків.

Як повідомлялося, один зі співвласників " Приватбанку бізнесмен Ігор Коломойський оцінив сукупні втрати учасників групи "Приват" від анексії Росією Криму в розмірі майже 2 млрд доларів.

ПриватБанк у липні 2015 року спільно з фінансовою компанією "Фінілон" ініціював проти Російської Федерації арбітражний розгляд про захист втрачених у Криму інвестицій.

За даними банку, арбітражний суд сформований і здійснюватиме розгляд відповідно до Арбітражного регламенту Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ). Місцем проведення арбітражного розгляду обрано Гаагу (Нідерланди). Водночас, суму позову не уточнювали.

На початку лютого 2016 року Стокгольмський арбітражний суд прийняв до розгляду позови Приватбанку за втраченими активами у зв'язку з анексією Криму на суму близько 1 млрд доларів.

ПриватБанк заснований в 1992 році. Станом на 31 березня 2016 року його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов (пряма участь - 33,2525%, опосередкована - 8,3244%) та Ігор Коломойський (пряма участь - 41,6572%, опосередкована - 8,3244%).

Згідно з даними Нацбанку, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів (268,85 млрд грн) банк був найбільшим серед 108 банків країни.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: