Гройсман просить українців економити субсидії

Четвер, 13 жовтня 2016, 17:10

Кабінет міністрів має намір у недалекому майбутньому представити на обговорення громадськості модель механізму монетизації економії субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, який дозволить стимулювати ефективне використання енергоресурсів.

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у ході селекторної наради в уряді, пише УНІАН.

"Ми хочемо створити механізм, при якому економія за опалювальний сезон по домогосподарствах буде монетизована і направлена людям, щоб надалі стимулювати економію, - сказав глава уряду. - Уряд працює над тим, щоб дати можливість переводити гроші й платити українцям за економію. Рішення буде ухвалено й обговорено з місцевою владою, ми повідомимо громадянам. Ідея абсолютно правильна: зекономив - повинен отримати стимул. Але за повітря ніхто нічого платити не буде".

Водночас, Гройсман закликав голів місцевих органів влади активніше роз'яснювати необхідність економії електроенергії.

Реклама:

"Чим більше збережемо тепла, тим більше вірогідність того, що ми зможемо зробити компенсації кожній сім'ї, яка зберігає ресурси. Економити потрібно на всіх етапах виробництва, транспортування та споживання ресурсів", - резюмував Гройсман.

Раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що в період опалювального сезону 2016-2017 років кількість сімей, які отримують субсидії, зросте до 8,5 - 9 млн із нинішнього показника в 5,5 млн сімей.

Середній розмір субсидії становитиме 2 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!