У РФ сподіваються на зростання економіки на початку 2017 року

Субота, 1 жовтня 2016, 12:44

Глава російського уряду Дмитро Медведєв вважає, що негативні тенденції в економіці Росії до кінця року себе вичерпають, а на початку майбутнього року буде невелике зростання ВВП.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"Ми виходимо з того, що в кінці року негативні тренди, які формувалися в нашій економіці протягом останніх двох-трьох років, себе вичерпають, і завдяки заходам, які уряд вживав, і завдяки загальному оздоровленню ситуації", - сказав Медведєв в інтерв'ю програмі "Недільний Час" Першого каналу.

"Уже на початку наступного року ми вийдемо на відносно невеликі параметри економічного зростання, тобто зростання валового внутрішнього продукту", - додав він.

Реклама:

При цьому, зауважив прем'єр, інші макроекономічні умови "залишаються дуже непогані". Зокрема, низький державний борг, значні обсяги золотовалютних резервів, зіставні з першою десяткою країн світу.

"У нас знизилася інфляція, зростання цін не таке, яке було останні десятиліття. І, може бути, за підсумками цього року ми вийдемо на найнижчу інфляцію за всю новітню історію. Що дозволяє розраховувати і на подальший економічний розвиток", - сказав Медведєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: