Суд заборонив стягувати з липецької фабрики "Рошен" 140 мільйонів рублів

Середа, 7 вересня 2016, 16:35

Арбітражний суд Липецької області не задовольнив клопотання Міжрайонної інспекції ФНС щодо найбільших платників податків у Липецькій області про скасування забезпечувальних заходів за двома справами, що стосуються податкових перевірок АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен".

Про це повідомив "Інтерфаксу" адвокат АТ Олександр Гур'єв.

Податківці намагаються стягнути з АТ понад 140 млн рублів штрафів, нарахованих за підсумками перевірок 2012-2013 років. Клопотання було подано в арбітражний суд в кінці серпня. Відомство неодноразово зверталося до суду з клопотаннями про скасування забезпечувальних заходів, застосованих судом раніше.

"За ініціативою податкового органу ми зустрічаємося в суді тільки у справі, що стосується перевірки за 2012 рік, одинадцятий раз. І це тільки щодо забезпечувальних заходів. А є ще справи по іншим періодам і перевіркам, де питання забезпечення обговорювалося неодноразово. Це явне зловживання податковим органом своїми процесуальними правами", - сказав Гур'єв.

Реклама:

Крім того, за його словами, здивування викликає намір слідчих органів знову продовжити арешт майна, накладений в квітні 2015 року.

"У рамках кримінальної справи слідство знову ініціює продовження арешту майна. І це при відсутності недоїмки по податках і пені. Тобто, слідство хоче забезпечувати неіснуюче зобов'язання. Це нонсенс", - сказав адвокат.

За його словами, в даний час у провадженні Арбітражного суду Липецької області розглядаються чотири справи щодо перевірок АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", дві - щодо ТОВ "Рошен". Справа щодо перевірок ТОВ "Рошенцентр-Л" завершено на користь платника податків.

Власником корпорації Roshen є президент України Петро Порошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: