Завод екс-регіонала подарував новому губернатору Lexus за 3 мільйони

Понеділок, 5 вересня 2016, 17:03

Запорізька обласна державна адміністрація 22 серпня відмінила торги на оренду автомобілів для перевезення голови ОДА.

Про це повідомляють "Наші гроші. Запоріжжя" з посиланням на систему "Прозорро".

Облдержадміністрація планувала замовити седан типу Lexus LS460L преміум класу не раніше 2015 року випуску та седан типу Skoda Super B вищого представницького класу не раніше 2013 року випуску.

Торги відмінено у зв’язку з поданням менше двох тендерних пропозицій.

Реклама:

Свою пропозицію вартістю 300 тисяч гривень подало лише КП "Автогосподарство" Запорізької обласної ради. Комунальники запропонували саме Lexus LS460L і Skoda Super B потрібних років випуску.

Skoda Super B належить безпосередньо КП "Автогосподарство", яке придбало автомобіль у 2013 році.

Lexus LS460L (номерний знак АР5498СХ) комунальне підприємство взяло 6 червня в позичку до кінця року (тобто в безкоштовне користування) у ПАТ "Мотор-Січ", яке є власником автомобіля. При цьому автомобіль за "Мотор-Січчю" зареєстровано за три дні до цього - 3 червня (перша реєстрація).

Балансова вартість автомобіля складає 3,2 млн гривень (близько 123 тисяч гривень по нинішньому курсу).

Lexus LS460L має гібридний бензино-електричний двигун об’ємом 4,6 літри, максимальною потужністю 224 кінських сил.  Розгін до 100 км за 6,3 секунди. Споживання пального - майже 17 літрів у міському циклі і 9 літрів на шосе.

 

Для замовлення послуг перевезення голови облдержадміністрації Костянтина Бриля КП "Автогосподарство" 23 серпня оголосило повторні торги.

ПАТ "Мотор-Січ" контролюється народним депутатом В’ячеславом Богуслаєвим (група "Воля народу". В попередньому скликанні - Партія регіонів).

В лютому 2016 року під час відвідин Костянтином Брильом  заводу "Мотор-Січ" В’ячеслав Богуслаєв  розповів журналістам: "Багато було керівників регіону, але ніхто з них не питав про робочі місця, а Костянтин Бриль цікавиться, скільки людей ми звільнили або прийняли на роботу. З владою треба дружити".

Костянтин Бриль 25 вересня 2015 року був призначений першим замголови Запорізької ОДА. На той момент він був генерал-майором СБУ, працював у центральному апараті спецслужби. У квітні 2016 року Бриль був призначений запорізьким губернатором.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: