"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Менеджмент "Фідобанку" підозрюється в привласненні 1,9 мільярда гривень

Понеділок, 26 вересня 2016, 19:02

Головне слідче управління Національної поліції здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів ПУАТ "Фідобанк", вчиненої службовими особами цього банку в особливо великих розмірах.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суда Києва.

"Згідно з матеріалами провадження вбачається, що в період 2014 року службові особи "Фідобанку", зловживаючи службовим становищем, шляхом видачі завідомо невигідних кредитів, пов'язаним підприємствам, а також підприємствам, які мають ознаки фіктивності, зокрема: ТОВ "ФК "Авераж", ТОВ "Грифон Капітал", ТОВ "ФК "Глобал Фінанс", ТОВ "ФК "Вендор", ТОВ "ФК "Авіста", ТОВ "Скай Кепітал" привласнили кошти цього банку в сумі 1,9 млрд гривень", - йдеться  в ухвалі.

Суд надав слідчому тимчасовий доступ з можливістю вилучення до реєстраційної справи, усіх статутних та реєстраційних документів ТОВ "ФК "Авераж".

Реклама:

Як відомо, Національний банк 18 липня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПУАТ "Фідобанк".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!