"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Цукерберг з дружиною жертвують 3 мільярди на лікування всіх хвороб

Четвер, 22 вересня 2016, 18:00

Глава і співзасновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг і його дружина Прісцилла Чан пожертвує 3 млрд доларів протягом 10 років на дослідження, спрямовані на боротьбу з усіма існуючими хворобами.

Про це пише AIN.

"Чи зможемо ми допомогти вченим виліковувати, запобігати або справитися з усіма хворобами ще протягом життя наших дітей? Я оптимістичний: так, зможемо. Медицина стала сучасною наукою тільки за останнє сторіччя, і ми вже досягли в ній неймовірного прогресу. Тривалість життя з тих пір збільшилася на чверть і якщо цей тренд триватиме, вона досягне 100 років вже до кінця цього століття", - зазначив Цукерберг.

За його словами, на сьогодні всього чотири типи захворювань викликають більшість смертей.

Реклама:

"І ми зможемо добитися прогресу в лікуванні всіх їх з правильними технологіями... Такого майбутнього ми б хотіли для нашої дочки і дітей усього світу. Якщо є хоч якийсь шанс, що ми можемо допомогти знайти лікування для всіх хвороб ще за життя наших дітей, ми виконаємо свою роль в цьому", - написав він.

Першим проектом стане створення дослідного хаба Biohub, в нього вкладуть 600 млн доларів. У ньому планується зібрати вчених і інженерів з Каліфорнійського університету, Стенфорда Берклі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: