У Великобританії відкрили перший супермаркет викинутої їжі

Вівторок, 20 вересня 2016, 20:27

У Великобританії відкрився перший супермаркет, де продають їжу з відходів.

Магазин знаходиться недалеко від міста Лідс в центральній частині Великобританії пише РБК з посиланням на Independent.

У магазині-складі, який відкрили активісти Real Junk Food Project, можна придбати продукти, які викидають інші супермаркети і підприємства.

 

За товари відвідувачі можуть платити стільки, скільки вважатимуть за потрібне. Таким чином господарі магазину сподіваються допомогти бідним сім'ям, яким складно прогодувати дітей.

Реклама:

Засновник проекту Real Junk Food Projec Адам Сміт розповів, що планує відкрити подібні магазини в кожному місті Великобританії.

Магазини-склади також будуть поставляти харчування в школи. Туди будуть відправлятися надлишки хліба, фруктів, овочів і молочних продуктів.

 

Аналогічний супермаркет відкрився в цьому році в Данії, в Копенгагені, повідомляв Copenhagen Post.

Через кілька місяців після відкриття творці магазина оголосили про плани розширення - вони хотіли відкрити ще один магазин в Копенгагені, і ще один в Орхусі, другому за величиною місті Данії.

Перший магазин відходів в Копенгагені через два місяці після відкриття приніс творцям близько 200 тис. датських крон (29 тис. дол), писав Copenhagen Post.

За перші три місяці роботи там було продано понад 25 тонн продуктів, говориться на сайті організації Folkekirkens Nødhjælp, яка виступила ініціатором відкриття магазину.

 

Проект Real Junk Food Project був заснований в 2013 році професійним шеф-кухарем Адамом Смітом.

Він відкрив кілька фаст-фудів, де також готують їжу з харчових відходів. Філії кафе з'явилися по всій Великобританії і в Європі, розповідав Independent.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: