Рада підтримала створення українського хмарного сховища

Вівторок, 20 вересня 2016, 13:35

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект, який дозволяє зберігати інформацію державних органів у хмарних сховищах.

За відповідний проект закону проголосували 229 народних депутатів.

Законопроект спрямований на створення умов впровадження новітніх технологій, зокрема при обробці інформації (крім інформації, яка в установленому порядку віднесена до державної таємниці), якою володіють органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування.

Проектом передбачається сформувати передумови для подальшого розвитку платформ інформаційно-комунікаційних технологій у різних сферах суспільного життя, насамперед у сферах державного управління, освіти та науки.

Реклама:

Документом пропонується ввести до законодавства поняття "система хмарних обчислень" та "надавач хмарних послуг" та розширити можливості щодо використання різних засобів захисту при обробці у системі хмарних обчислень інформації, яка не становить державної таємниці.

Також пропонується впровадити можливості використання систем хмарних обчислень, які мають сертифікати відповідності національним або міжнародним стандартам у сфері захисту інформації та впровадити концепцію зобов’язань надавача хмарних послуг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!