Ракета SpaceX вибухнула на мисі Канаверал

Четвер, 1 вересня 2016, 17:59

Ракета SpaceX вибухнула на стартовому майданчику під час випробувань.

Про це пише AIN з посиланням на TechCrunch.

Вибух стався під час тестового підпалу двигунів, який проходив на стартовому майданчику Space Launch Complex 40 космодрому на мисі Канаверал, орендовану компанією SpaceX у NASA.

Очевидці вибуху повідомляють про сильну ударну хвилю, яка потрясла будівлі в кількох милях від космодрому, про множинні вибухи, що тривали протягом декількох хвилин, і про стовп диму, який було добре видно над місцем вибуху близько 9:15 ранку за місцевим часом (16:15 за Києвом).

Реклама:

Як зазначається, пожежа на майданчику, швидше за все, призведе до її сильних пошкоджень. Подробиці про збитки і можливі жертви поки не відомі.

Нагадаємо, запуск Falcon 9 мав відбутися в найближчу суботу, його мета - вивести телекомунікаційний супутник Amos 6 на геостаціонарну орбіту.

Falcon 9 - найуспішніший проект компанії Елона Маска.

У грудні минулого року SpaceX вперше вдало приземлила перший ступінь ракети Falcon 9 на платформу на мисі Канаверал, що послужило справжнім проривом в аерокосмічних дослідженнях - адже раніше ракети-носії після запуску ставали непридатними до повторного використання, що робило доставку вантажів і людей на орбіту дуже дорогою.

З тих пір SpaceX успішно посадила ще п'ять перших ступенів ракет Falcon 9 і недавно знайшла комерційного клієнта для першого пуску використаної ракети.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: