В обхід ProZorrо служби автодоріг оголосили тендери на 1,5 мільярда

Четвер, 4 серпня 2016, 10:01

Служби автомобільних доріг Київської, Закарпатської та Черкаської областей в період з 27 по 29 липня оголосили державні закупівлі на загальну суму близько 1,5 млрд. грн.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

Зокрема, службою автомобільних доріг у Київській області було оголошено чотири процедури закупівлі загальною вартістю понад 944,5 млн. грн., у Закарпатській області  – 320 млн. грн. та у Черкаській області – 62,1 млн. грн.

Дана інформація стала відомою завдяки запровадженню в агентстві системи контролю за проведенням державних закупівель. Під час проведення моніторингу закупівель було виявлено, що виконання робіт по даним процедурам заплановано протягом 2016-2017 років, а в Закарпатській області – 2016-2018. Отже, терміновість проведення цих тендерів не обґрунтована, відповідно виникають питання щодо їх прозорості.  

Реклама:

"Тобто, в той час, коли державна політика Уряду та Укравтодору направлена на функціонування максимально прозорої системи державних закупівель, заснованої на принципах відкритості та публічності їх проведення, деякі обласні Служби відкрито нехтують вказівками та дорученнями", - йдеться у повідомленні.

Наразі, проводяться роботи щодо встановлення причин та обґрунтувань розміщення оголошень про закупівлі в період з 27 по 29 липня 2016 року саме за "паперовою" процедурою.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: