"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укроборонпром" консультуватиме екс-голова американського DARPA

П'ятниця, 26 серпня 2016, 17:47

Радником державного концерну "Укроборонпром" став Ентоні Тетер, який очолював у 2001-2009 роках Агентство передових оборонних дослідницьких проектів США DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency).

Меморандум про співпрацю між "Укроборонпромом" та директором американської Tony Tether &Associates Тетером підписано у п'ятницю в Києві.

Тетер, який став першим зарубіжним радником держконцерну, консультуватиме "Укроборонпром" з питань розвитку ОПК країни, просування української оборонної продукції на зовнішні ринки.

Тетер, оцінюючи потенціал партнерства з ОПК України, відзначив значущість налагодження синергії між США та Україною в оборонному секторі, зокрема її економічну складову, а також подальший розвиток повномасштабної двосторонньої українсько-американської співпраці.

Реклама:

"Я вважаю, що це той випадок, коли ми можемо скласти "два плюс два" й отримати п'ять", - сказав він.

Новий зарубіжний консультант "Укроборонпрому" також повідомив, що планує протягом півроку-року вивчити, як відбуваються в Україні оборонні розробки, як працює оборонна промисловість. "Необхідно зрозуміти вашу культуру", - сказав він.

"Укроборонпром" у 2015 році озвучив плани щодо переведення виробництва оборонної продукції на стандарти НАТО в повному обсязі до кінця 2018 року.

За домовленістю з Альянсом Україна також приєднається до системи закупівель озброєнь, що діє для країн-членів НАТО.

У червні "Укробопронпром" розпочав тестове впровадження на своїх підприємствах технічних стандартів НАТО під час розроблення, виробництва, модернізації та ремонту озброєнь і військової техніки за стандартом AQAP-2000.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!