"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Канадці купують 10% акцій найбільшого виробника цукру в Україні

П'ятниця, 26 серпня 2016, 15:48

Канадський фінансовий холдинг Fаirfax Financial Holdings Limited прийняв рішення про покупку 9,99% акцій найбільшого виробника цукру в Україні компанії "Астарта".

Про це йдеться на сайті Варшавської фондової біржі, де розміщені акції агрохолдингу, пише УНІАН.

Згідно з повідомленням компанії, Fаirfax має намір придбати акції у двох мажоритарних акціонерів "Астарти" - 450 тисяч акцій у Albacon Ventures Limited (підконтрольна генеральному директору агрохолдингу Віктору Іванчику) і 2,05 млн акцій у Aluxes Holding Limited (підконтрольна українському бізнесменові Валерію Короткову), що в сумі становить близько 9,99%.

"Ми раді вітати Fаirfax як значного акціонера нашої компанії і бачимо великі можливості для подальшого розвитку "Астарти" у такому сильному стратегічному партнерстві", - цитує прес-служба агрохолдингу Іванчика.

Реклама:

Угода повинна бути закрита до 24 лютого 2017 року, в тому числі після затвердження її Антимонопольним комітетом України.

Крім того, Fаirfax має право купити ще 9,99% акцій у Aluxes через 61 день після закриття угоди на умовах опціону. Ще через 61 день після цього Fаirfax має право придбати 7,8% акцій "Астарти" у Aluxes.

На тлі інформації про входження в капітал компанії агрохолдингу Fаirfax, акції "Астарти" на Варшавській фондовій біржі після відкриття торгів різко зросли на 5,47% порівняно з останнім закриттям - до 53 злотих за акцію. Станом на 11:50 акції компанії котируються на рівні 51,5 злотих.

Як повідомлялося, агрохолдинг "Астарта" в 2015 році отримав 15,9 млн євро чистого прибутку проти 68,1 млн євро чистого збитку роком раніше. Виручка за звітний період скоротилася на 11% - майже до 314 млн євро.

"Астарта" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що спеціалізується на виробництві цукру, зернових і олійних культур, а також молока. Земельний банк компанії становить 285 тисяч га, дійне стадо - 16,5 тисяч голів. Холдингу належать 9 цукрових заводів.

Fairfax Financial Holdings Limited - канадський холдинг, який через свої дочірні підприємства здійснює страхування і перестрахування майна і відповідальності, а також займається фінансовим менеджментом.

Fairfax був заснований у 1985 році вихідцем з Індії Премом Васто. Fairfax володіє також 5,35% акцій найбільшого українського агрохолдингу "Овостар Юніон".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: