"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ: Каськів може встигнути посидіти ще й в панамській в'язниці

П'ятниця, 26 серпня 2016, 09:00

Заступник генпрокурора Євген Єнін заявляє, що з екстрадицією екс-керівника Держагентства з питань залучення інвестиції Владислава Каськіва можуть виникнути проблеми.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"В питанні екстрадиції Каськіва в Украіну може виникнути одна несподівана проблемка - має шанси перед українською в'язницею потрапити до панамськоі. Деталей оприлюднювати не буду - таємниця слідства", - повідомив Єнін.

Як відомо, 18 серпня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Каськіва за розкрадання та інші службові злочини.

Реклама:

Генпрокуратура вже передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції Каськіва.

Водночас вночі 25 серпня екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестиції часів Януковича заявив у своєму блозі, що його не затримували і не заарештовували. Він також оприлюднив своє фото з поліцейським.

Після цього прес-секретар голови ГПУ Лариса Сарган наголосила, що Каськів перебуває під контролем панамської влади. "Панама має його депортувати. Посол у Мексиці зараз цим активно займається. Про арешт і не йшлося, говорилося про затримання при спробі перетину кордону", - пояснила вона.

25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений в розшук.

У 2012 році Каськів підписав угоду на 1 млрд доларів з іспанською кампанією Gas Natural щодо інвестицій в LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясувалося, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: