У Мін'юсті розповіли, як боротимуться з рейдерами

Четвер, 25 серпня 2016, 13:32

Міністерство юстиції має намір посилити кримінальну відповідальність реєстраторів та нотаріусів за незаконну зміну даних реєстру власників юридичних осіб, що сприятиме зниженню кількості рейдерських атак в Україні.

Про це під час круглого столу повідомив заступник міністра юстиції Павло Мороз, передає УНІАН

"Це злочин? Злочин. Значить, цього реєстратора необхідно не просто залучити до відповідальності у вигляді блокування доступу до реєстру. Його потрібно відправити до в'язниці. Для цього ми зараз розробляємо законопроект, в якому ми хочемо посилити кримінальну відповідальність реєстраторів та нотаріусів", - сказав він.

Також Мороз зазначив, що кримінальна відповідальність буде поширюватися і на заявників на зміну власників майна під час подання завідомо неправдивих документів.

Заступник міністра додав, що якщо реєстратор або нотаріус сумнівається у правильності оформлення документів щодо зміни власника компанії, то він може звернутися до Мін'юсту для отримання консультації. Це убезпечить його від подальших скарг та кримінальної відповідальності.

Реклама:

Як повідомлялося, Міністерство юстиції для скорочення можливості рейдерських атак мало намір запустити СМС-інформування про реєстраційні дії, впровадити документальне свідоцтво про право власності, звузити можливості проведення реєстраційних дій нотаріусами по областях країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: