У справі Насірова знайдено офшори, на які перераховували хабарі посадовцям ДФС

Середа, 24 серпня 2016, 13:21

Компетентні органи Латвійської республіки вивчатимуть документи банківських рахунків компаній "Iris Assets Limited" і "Abital LP", на які могла перераховуватись неправомірна вигода для посадовців Державної фіскальної служби. 

Про це свідчить ухвала Соломянського райсуду м.Києва від 15 серпня, передають "Наші гроші".

Національне антикорупційне бюро повідомило, що посадові особи Державної фіскальної служби за пособництва службових осіб Київської митниці, є учасниками злочинної схем митного оформлення товарів з недостовірним декларуванням товарів та істотним заниженням митної вартості, шляхом підробки або заміни супровідних документів на вантаж, підміни товару на більш дешевий товар-прикриття, митна вартість яких менша, ніж реальних товарів, що імпортуються.

Детективи вважають, що посадові особи ДФС та Київської митниці отримують неправомірну вигоду, яка невстановленими суб’єктами господарювання перераховується офшорним компаніям, які контролюють посадові особи ДФС та особи з їх близького оточення.

Реклама:

"Iris Assets Limited" і "Abital LP" зареєстровані у Сполученому королівстві у травні 2015 року. "Iris Assets Limited" записана на белізький офшор "B2B Consultants LTD". Цей же офшор є засновником "Abital LP".

Рішення суду прийняте за звернення НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження № 42016100000000329 – так званої справи Насірова. Це провадження прокуратуру м.Києва через суд змусив зареєструвати Центр протидії корупції.

Голова Державної фіскальної служби опинився в епіцентрі скандалу після того, як у нього знайшли дві квартири у Лондоні, а також британську фірму "Altis ltd", якою володіє його дружина – Катерина Глімбовська, дочка Олександра Глімбовського, власника однієї з найбільших будівельних корпорацій України "Альтіс-холдинг".

Це майно сім’ї Насірова не була вказане у його декларації за 2014 рік. У Кримінальному кодексі за недостовірну інформацію в декларації передбачено позбавлення волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Сам Роман Насіров свою вину заперечував і стверджував, що нерухомість у Лондоні не була його власністю. Офіційно права Насірова на квартири були оформлені у вигляді "leasehold" – права тимчасової власності, що дещо схоже на довгострокову оренду (зазвичай від 40 до 125 р.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!