"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дніпропетровська область за рік заощадила в ProZorro понад 111 мільйонів

Вівторок, 23 серпня 2016, 09:36

У Дніпропетровській області за рік через систему публічних електронних закупівель ProZorro пройшло близько 15 тисяч торгів і було зекономлено понад 111 млн гривень.

Про це заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко журналістам в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Днями виповнюється рік, як Дніпропетровщина працює в Prozorro. Ми одними з перших в країні почали цю роботу ще до прийняття відповідного закону. Нову систему електронних торгів спочатку почали впроваджувати в облдержадміністрації, а зараз в ProZorro працюють всі наші структурні підрозділи та комунальні установи . За рік проведено понад 15 тисяч торгів, зекономлено понад 111 млн гривень", - розповів Резніченко.

За його словами, всі торги контролюють аналітики обласного департаменту економічного розвитку. Щодня фахівці обробляють до ста заявок: консультують, знаходять помилки, допомагають їх усунути.

Реклама:

Щомісяця в регіоні проводяться семінари з роботи в ProZorro для підприємців і державних службовців. Вже організовано близько 50 таких семінарів і тренінгів.

Проводяться спеціальні колегії, на яких структурні підрозділи ОДА та комунальні підприємства звітують про роботу в системі, аналізуються помилки. Порушення правил у ProZorro призводять до кадрових рішень.

У Дніпропетровській області на сьогодні в ProZorro зареєстровано понад 27 тисяч лотів майже на 2 млрд гривень. Планова економія - близько 142 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!