Луценко розповів про перспективи екстрадиції Ставицького з Ізраїля

Субота, 20 серпня 2016, 16:23

Українська сторона подала документи в Ізраїлі для оголошення підозри екс-міністру енергетики Едуарду Ставицькому та документи на його екстрадицію.

Про це в інтерв'ю виданню Forum Daily заявив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, під час візиту до Ізраїлю відбулися зустрічі з главою Міноборони Ізраїлю, генеральним прокурором і міністром юстиції.

"Головне питання у нас було по пану Ставицькому ... Ми спочатку подали в Ізраїлі документи для оголошення йому підозри, а в червні - документи на його екстрадицію", - зазначив Луценко.

Реклама:

"Через МЗС я з колегами обговорював робочі моменти в цьому процесі. Ми були б згодні і з тим, щоб суд проходив в Ізраїлі. Але це занадто клопітка справа з викликом свідків та іншими юридичними процедурами", - зазначив генпрокурор.

За словами Луценка, прохання української сторони "буде уважно розглянуте", а процедура залежить "не тільки від Генпрокуратури та Мін'юсту, а й від Ставицького, судової системи та інших чинників".

"Нам потрібен позитивний сигнал в цьому питанні. Чи буде він примусовим для пана Ставицького, або це буде крок з його боку? М'яч на його боці поля", - заявив Луценко.

Говорячи про ще одного втікача - екс-міністра освіти Дмитра Табачника, який також перебуває в Ізраїлі, Луценко зазначив: "Він оголошений у міжнародний розшук. Його справа не є настільки масштабною, як справа Ставицького. Там ще триває досудове слідство і рішення щодо екстрадиції не ухвалено".

Також генпрокурор додав, що Україна робить "акцент на пошуку грошей української мафії".

"За нашою інформацією, ці гроші далеко не в Ізраїлі, але, тим не менш, ізраїльські фахівці пропонують нам допомогу в цьому питанні, і було б нерозумно нею не скористатися", - додав він.

Як відомо, Ставицький перебуває у розшуку Інтерполу через сприянні екс-президенту Вікторові Януковичу у захопленні "Межигір'я". Наразі він проживає в Ізраїлі під іменем Натан Розенберг.

В інтерв'ю УП Ставицький заявив, що йому пропонували відкупитися від кримінального переслідування.

Адвокат Ставицького Інна Рафальська заявила, що захист має намір подати позов проти України до Європейського суду з прав людини, оскільки Генпрокуратура ігнорує терміни досудового розслідування справи проти Ставицького.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: