Хомутиннік сховав в офшорах 40-метрову яхту і літак - ЗМІ

Четвер, 11 серпня 2016, 14:35

Керівник групи "Відродження" у Верховній Раді Віталій Хомутиннік володіє 40-метровою яхтою і літаком Gulfstream280, які зареєстровані в офшорі на Кайманових островах.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала журналіст "Нового времени" Христина Бердинських анонсуючи свою статтю про Хомутинніка у свіжому номері журналу.

Журналіст зазначає, що згідно з офіційними даними декларацій про доходи, всього за 3 роки (з 2011-го по 2014 рік) депутат збільшив свої доходи в 30 разів.

За її словами, у компаній депутата 50 тисяч га земельного банку. "Виявляється, у Хомутинніка є офіс в Лондоні і бізнес з Коломойським в дуже "жирній" газодобувній компанії. Він вперше зізнався, в якому підприємстві, а точніше офшорі, який володіє компанією, вони партнери", - заявила Бердинських.

Реклама:

Також, за даними журналіста, Хомутиннік купив літак Gulfstream280 2015 року випуску, який зареєстрований в офшорі на Кайманових островах.

натиснути для збільшення 

"Якщо раптом захочете купити, зараз вони в продажу по 17 млн доларів. Бортовий номер літака - VP-CVH. Базується зазвичай в Жулянах", - зазначає журналіст.

За її словами, "бортовий номер VP-C - це абревіатура Кайманових островів, а VH - Віталій Хомутинник".

"Крім літака, у Хомутинніка є яхта Апостроф. Теж реєстрація на Кайманових островах", - заявила Бердинських.

Вона додала, що 40-метрова яхта виготовлена за індивідуальним замовленням, її робили 5 років і спустили на воду в 2013 році.

"У 2014-му нова яхта чомусь була виставлена на продаж. На сайті компаній можна знайти оголошення про її продаж за 21,5 млн євро. Весь минулий тиждень яхта переміщалася в водах Тірренського моря, в південній Італії. В Італії стояв і літак Хомутинніка", - пише журналіст.

натиснути для збільшення 

"Я запитала у депутата про літак і яхту і чому вони не вказані в декларації. Він відповів, що вказав, як фізична особа все, що повинен був і що він не підтверджує їх наявність у себе. Хоча спростовувати теж не став", - підсумувала Бердинских.

Як відомо, в 2015 році Хомутиннік задекларував майже 300 млн гривень доходів за 2014 рік і став найбагатшим депутатом парламенту.

У 2015 році він задекларував понад 166 млн гривень доходу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: