"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держстат зафіксував дефляцію в червні

П'ятниця, 8 липня 2016, 15:17

Ціни на споживчому ринку в червні 2016 року порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,2%, з початку року - зросли на 4,9%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Як наголошується, на споживчому ринку в червні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,6%.

"Найбільше (на 9,2%) подешевшали овочі. На 3,6-0,3% знизилися ціни на сало, молоко та молочну продукцію, цукор, фрукти, рис, м’ясо та м’ясопродукти. Водночас на 4,2-0,8% подорожчали продукти переробки зернових, яйця, маргарин, соняшникова олія, безалкогольні напої", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно з даними, алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 2,7%, у тому числі тютюнові вироби - на 3,1%, алкогольні напої - на 2%. Одяг і взуття подешевшали на 2%, зокрема, одяг - на 2,5%, взуття - на 1,3%.

"Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,2% відбулося в першу чергу за рахунок подорожчання перевезень залізничним транспортом на 4%, палива та мастил на 2,7%. Разом з тим на 2,7% та 2% подешевшали автомобілі та перевезення авіаційним транспортом", - повідомляє Держстат.

"Подорожчання послуг освіти на 1,1% головним чином зумовлено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 2,6%", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, на початку квітня МВФ погіршив прогнози по економіці України, знизивши очікування зростання ВВП на 0,5% і підвищивши очікування зростання інфляції на 3,1%.

Втім, погіршені прогнози фонду виявилися дещо оптимістичнішими оцінок Мінекономрозвитку України. У міністерстві прогнозують зростання економіки за підсумками року на рівні 1% при інфляції 13,1%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: