Уряд схвалив концепцію запровадження електронної акцизної марки

Середа, 6 липня 2016, 18:04

Кабінет міністрів схвалив концепцію запровадження електронної акцизної марки - автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як наголошується, запровадження електронної акцизної марки забезпечить створення єдиного інформаційного простору та формування бази даних про обіг підакцизних товарів, що стане дієвим важелем у боротьбі з фальсифікованою, контрафактною та контрабандною продукцією.

"Міністерство фінансів працює над спрощенням адміністрування податків. З цією метою Мінфін продовжує вживати заходів для покращення системи адміністрування акцизного податку, зокрема, шляхом запровадження автоматизованого контролю за рухом підакцизних товарів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У Мінфіні наголосили, що на сьогодні чинне в Україні маркування продукції паперовими марками є недостатньо ефективним засобом контролю.

"Водночас, прийняте рішення про запровадження автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів "Електронна акцизна марка" забезпечить комплексний контрольно-попереджувальний моніторинг у сфері обігу підакцизних товарів, який охопить кожний етап їх переміщення від виробника чи імпортера до кінцевого споживача", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: