ЄС запускає в Україні проект щодо підвищення авіабезпеки

Субота, 30 липня 2016, 14:02

29 липня в Україні стартував проект технічної допомоги Європейського Союзу "Twinning", що передбачає наближення українського законодавства в галузі сертифікації аеродромів/аеропортів та льотної придатності до відповідних норм та стандартів ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Як наголошується, технічна допомога розрахована на 21 місяць, впроваджуватиметься спеціалістами Державного Агентства Іспанії з авіаційної безпеки. Бюджет - 1,6 млн євро.

"Реалізація проекту дозволить нам підвищити авіаційну безпеку, а також сприятиме сталому розвитку цивільної авіації в Україні, її інтеграції в транспортну систему ЄС", - наголосив на відкритті проекту міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Реклама:

"Обговорили питання підписання відкритого неба Україна-ЄС. На моє глибоке переконання наша держава не може бути заручником ситуації, якій багато століть. Відкрите небо з Україною - це не питання державності Гібралтару. Це всього лише питання одного аеропорту, яке ми готові винести за рамки договору і не здійснювати туди польоти взагалі", - заявив міністр.

Раніше стало відомо, що міністерство інфраструктури України планує створити Агентство інфраструктурних проектів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!