Данилюк: Ми не маємо повертати РФ "борг Януковича"

Середа, 27 липня 2016, 08:49

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що не бачить підстав, чому Україна має повертати Росії кошти на суму у 3 мільярди доларів за кредитом, що був отриманий владою попереднього президента Віктора Януковича.

Про це він сказавв ефірі телеканалу "Еспресо ТБ", саме така позиція України в суді, яку вона буде доводити.

"Це був політичний кредит, який Росія змусила Україну взяти. Тому наша позиція – ми не маємо ці кошти повертати", – сказав Данилюк.

Він також нагадав, що Росія окупувала український Крим і здійснила агресію на частині Донбасу, через що Україна втратила частину своєї економіки.

Реклама:

Нагадаємо,  27 травня Україна подала до високого суду Англії заперечення проти позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC, довірчого керуючого відповідно до документа, за яким Російською Федерацією Україні було надано позику в розмірі 3 млрд доларів в грудні 2013 року.

Як відомо, згідно з позовом РФ до України через "кредит Януковича" у сумі 3 млрд дол, Україна має повернути 3,137 мільярдів з урахуванням "відсотків" за несвоєчасну виплату боргу. 

У 2013 році уряд Миколи Азарова в рамках домовленостей Віктора Януковича з президентом РФ Володимиром Путіним випустило дворічні єврооблігації на 3 млрд дол, які викупив Фонд національного добробуту (ФНБ) Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: