Акції Nintendo впали на 16% після заяви про покемонів

Понеділок, 25 липня 2016, 08:49

Акції творця гри Pokemon Go, японської корпорації Nintendo на токійській біржі, впали на 16,5%, після того як компанія заявила, що велика частина доходів від гри дістається не їй.

Про це пише Російська служба ВВС.

Заява Nintendo була поширена після закриття торгів в п'ятницю. У ній компанія уточнює, що доходи від гри Pokemon Go не так сильно відіб'ються на її фінансових показниках, як того можуть очікувати інвестори.

Як уточнили в корпорації, Nintendo не є володарем повних прав на гру, а володіє лише 32% в компанії Pokemon Company, яка отримує ліцензійні відрахування і частину прибутку від покупок, які гравці роблять всередині гри.

Реклама:

Також у Nintendo є частка в компанії-дистриб'ютора гри, Niantic, проте інформації про те, яку частку прибутку від гри отримує дистриб'ютор, у відкритому доступі немає.

Тому, йшлося в заяві Nintendo, феноменальний успіх Pokemon Go не дуже сильно відіб'ється на річній звітності, яку компанія планує випустити в березні 2017 року.

Компанія планує збільшити свій прибуток від гри за рахунок продажів спеціального пристрою, детектора покемонів. Пристрій у вигляді напульсника буде вібрувати, якщо поблизу від його носія з'явиться покемон.

Як говорилося в заяві Nintendo, пристрій вже розроблено, але коли він надійде в продаж і скільки буде коштувати, поки невідомо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!