"Нафтогаз" не платитиме "Газпрому" за поставки газу бойовикам

Субота, 2 липня 2016, 09:38

Заява менеджменту ПАТ "Газпром" про заборгованість НАК "Нафтогаз України" за газ, який начебто був поставлений російською компанією на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

Як наголошується, протягом останніх декількох років закупівля газу "Нафтогазом" у "Газпрому" здійснюється виключно на умовах авансової оплати.

"Нафтогаз не оплачував і не купував газ у Газпрому з листопада 2015 року. До цього Нафтогаз імпортував газ виключно через пункти входу в ГТС на підконтрольній Україні території", - заявили у компанії.

Реклама:

"Всі придбані Нафтогазом обсяги газу враховані сторонами і оплачені Нафтогазом.

Нафтогаз не приймає газ за контрактом з Газпромом на газовимірювальних станціях Прохорівка і Платово", - йдеться у повідомленні.

"Всі взаємні вимоги, що виникли в рамках господарських відносин між Нафтогазом та Газпромом, мають бути вирішені в арбітражному порядку", - повідомляє прес-служба.

Раніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що сума заборгованості "Нафтогазу України" за поставки на південний схід України зросла до 718,5 млн доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!