"Центренерго" за 19 мільйонів купило у харків’ян трансформатор з переплатою

П'ятниця, 15 липня 2016, 15:36

ПАТ "Центренерго" 30 червня за результатами тендеру замовило ТОВ "НМУ "Електропівденмонтаж" трансформатор за 19,08 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

На Зміївську ТЕС поставлять двохобмотковий трансформатор ТРДНС-32000/15-У1. Його питома вартість становить 24 тисячі доларів за один МегаВольтАмпер потужності.

Це на 4% дорожче за інший трансформатор, придбаний ПАТ "Київенерго" у квітні в цієї ж фірми по 23 тисячі доларів за МВА.

Реклама:

У березні ДП "НЕК "Укренерго" замовило ПАТ "Запоріжтрансформатор" потужніші трансформатори по 5,8-12,4 тисячі доларів за МВА. Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ "Квант Плюс".

Більш дорогі заявки ТОВ "Спецтермомонтаж - Енерго" і ПП "Югенергогаз" були відхилені через претензії до банківських гарантій та інші документи конкурсної заявки.

Найбільшими частками харківського "НМУ "Електропівденмонтаж" володіють Любов Котик і Василь Бойчук.

Раніше фірма була прописана за однією адресою з однойменним ТОВ "Харківське монтажно-виробниче підприємство "Електропівденмонтаж", записаним на кіпрський офшор "С.Л. Селушенз Леб Лімітед" і дніпропетровське ТОВ "Конкорд-Інжинірінг".

Кінцевими бенефіціарами цього другого "Електропівденмонтажу" є "СКМ Холдінгз Лімітед" Ріната Ахметова та "Alester Holdings Limited" Сергія Довгалюка.

Усього з 2008 року фірма-переможець виграла тендерів на 123,54 млн гривень, з яких 19,42 млн гривень - у "Центренерго".

Засновниками полтавського "Квант Плюсу" є Едуард Гнітько, Юрій Капустян і його ж С(Ф)Г "Схід".

Фірма має спільний номер телефону +380532615940 і адресу по вул. Конституції, 13 із ТОВ "Квант-Сервіс" Олега Ващенка, що представляє в Україні виробника трансформаторів "Hyundai".

Із травня конкурент виграв тендерів на 8,71 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!