"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сина Черновецького заарештували без права внесення застави

П'ятниця, 15 липня 2016, 08:51

Суддя суду першої інстанції номер 21 міста Барселони обрав сину екс-мера Києва Леоніда Черновецького - Степану - запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це з посиланням іспанське видання Diari de Girona повідомляє Укрінформ.

"Арештованим представлені обвинувачення у відмиванні щонайменше 10-ти мільйонів євро. Щодо восьмого затриманого, що також був переданий суду – громадянина Іспанії, - суддя вилучив його закордонний паспорт та заборонив покидати країну", - йдеться у повідомленні.

Відтак запобіжний захід Черновецькому та ще шести особам - утримання під вартою без можливості внесення застави.

Реклама:

Трьох з одинацяти затриманих поліція відпустила, але залучить їх до справи у якості свідків.

Ще одне місцеве видання El Periódico зазначає, що кошти, які мали в обороті затримані, були "не з відмивання капіталів, а від продажу одного українського банку їх власності". Про це виданню повідомила сторона захисту деяких із затриманих.

Раніше іспанські ЗМІ повідомляли, що в Барселоні в результаті спецоперації місцевих правоохоронців за підозрою у відмиванні грошей затримано 11 осіб, серед них – син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.

Сам Черновецький заявив, що іспанські правоохоронці не затримували його сина, він знаходиться у себе вдома і відповідає поліції на питання, пов'язані з іншою людиною. Також він зажадав від іспанських ЗМІ, які повідомили про затримання сина, спростування, пригрозивши їм мільйонним позовом.

В середу ЗМІ опублікували фотографії затримання Степана Черновецького, на яких поліція веде його в наручниках.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: